Voortuintjesmarkt Zuidland 2023

Binnenkort wordt weer voor de derde maal een voortuintjesmarkt gehouden in Zuidland. Heb je spullen over die je nog ergens op zolder hebt liggen die je eigenlijk kwijt wil, dan kun je op deze manier je spullen in je eigen voortuin proberen te slijten. Kijk voor meer informatie op de Facebook-pagina Activiteiten in Zuidland. Op het moment van schrijven doen de volgende straten mee:

Weverslaan
Thorbeckestraat
Emmastraat
Speerpunt
Nijverheidstraat
Neptunuslaan
Dorpsstraat
Meester G. Groen van Prinsterenlaan
Grotenhoeklaan
Fibula

 

Voortuintjesmarkt Zuidland 2023

Deel dit bericht

Een kleurrijke oude sportschool in Zuidland

Enge tijd geleden was de oude sportschool (Wims Gym) van Zuidland in beeld bij het televisieprogramma BinnensteBuiten. De oude sportschool, begonnen rond 1988 en gestopt rond 2015, was vroeger ooit een boerderij. Na de verbouwing door de huidige bewoners Marloes en Chris zijn er weer meer authentieke details terug te zien. Daarnaast zit er sinds een aantal jaren ook Het Naailab. Kijk de aflevering op de website van BinnensteBuiten of klik op onderstaande foto.

Oude sportschool Zuidland

Deel dit bericht

Investeren in lokale groene energie met een aantrekkelijk rendement

Coöperatieve Vereniging Voorne-Putten Energie (VPE) is onlangs gestart met de verkoop van obligaties. Hiermee kunnen bewoners van Voorne-Putten actief bijdragen aan het verder ontwikkelen van diverse lopende duurzame zon- en windenergieprojecten. 

Investeren is al mogelijk vanaf € 100,- per obligatie en levert een rente van 4% per kalenderjaar over een periode van 5 tot 20 jaar.

Voorne-Putten Energie
VPE-logoVPE is een coöperatie van betrokken bewoners die samen de energie op Voorne-Putten willen besparen en duurzaam opwekken. Doel is met zonneprojecten en windturbines een lokale, betaalbare en toekomstbestendige energievoorziening voor en door bewoners te realiseren. Iedereen die het eens is met het doel van de coöperatie kan lid worden en daarmee mede-eigenaar van de coöperatie. De leden bepalen samen de koers van de coöperatie. Obligatiehouders worden automatisch lid van VPE.

Duurzame energie
De zon en de wind zijn er altijd. Het zijn onuitputtelijke bronnen van energie en ook nog eens gratis. En dat zonder schadelijke CO2. De klimaatcrisis maakt overduidelijk dat we de komende jaren moeten veranderen. Tijd voor uitstel is er niet en dromen over en wachten op nog niet ontwikkelde energiebronnen duurt te lang. Het voordeel van een energiecoöperatie is dat inwoners kunnen meepraten over wat er in hun eigen achtertuin gebeurt. Bovendien is het investeren in de lokale projecten financieel aantrekkelijk.

Projecten
VPE heeft de afgelopen jaren intensief gewerkt aan initiatieven voor de opwekking van duurzame energie. Met inzet van veel menskracht en (technische) kennis is een portefeuille van projecten opgebouwd die in de ontwikkelfase zitten, waar VPE bij betrokken is. Zes duurzame energieprojecten zijn in gevorderde fasen van ontwikkeling: twee zonprojecten en vier windprojecten. Met de obligaties worden de kosten van het verder ontwikkelen van deze projecten gefinancierd. Inwoners van Voorne-Putten hebben voorrang bij de uitgifte.

Ook meedoen?
Ook investeren in een duurzaam Voorne-Putten en meepraten over de lokale energietransitie? Op www.voorneputtenenergie.nl kunt u het informatiememorandum met alle details over de obligaties downloaden en uw gegevens doorgeven.

Deel dit bericht

Gluren bij de buren

In de gemeente Nissewaard en dus ook in Zuidland was het vandaag Gluren bij de Buren, waarbij beginnende muzikanten de kans krijgen om binnen korte tijd vaak op te treden voor een variërend publiek. Bij boederijwinkel Zevenbergen ging het om de band van Mischa Stolk en Stein Zevenbergen. Deze traden vandaag voor de tweede keer op tijdens Gluren bij de Buren. Vorig jaar speelde ze een combinatie van covers en eigen werk, dit jaar liet Strow nieuwe eigen muziek horen. De muziek was geïnspireerd uit de jaren ’60 en ’70. Om een beetje een idee te krijgen van de muziekstijl is hier een eerdere opname terug te beluisteren.

Daarnaast trad deze dag ook de Schotse Saint Andrews Pipe Band meerdere malen op bij de Oude Veerdam 12 op de kade waar de opstapplek is voor de Fluisterboot.

Gluren bij de buren Koekendorpseweg 1

Gluren bij de buren Oude Veerdam 12

Gluren bij de buren Koekendorpseweg 1

Deel dit bericht