Familiedag Beleef Bernisse 2021

De gemeente Nissewaard heeft dit jaar de tweede editie van Beleef Bernisse gehouden bij het strandje van het Beverbos gelegen tussen Simonshaven en Zuidland. Tijdens deze dag konden verschillende sportactiviteiten worden gedaan zoals o.a. een klimtoren beklimmen, suppen, waterfietsen of een rondvaart met de Fluisterboot. Daarnaast waren er enkele foodtrucks voor drinken en eten en enkele kramen met lokale streekproducten. Videoverslaggever Roel van Deursen was er weer bij en heeft een korte reportage gemaakt die hieronder te bekijken is.

Matías uit Mexico zoekt een warm thuis in omgeving Zuidland

Eind augustus maken tientallen uitwisselingsstudenten van over de hele wereld hun droom waar door een periode ondergedompeld te worden in de Nederlandse cultuur en gewoontes. Eén van hen is Matías uit Mexico die zijn Nederlandse droomjaar zal doorbrengen in de omgeving Zuidland. Voor Matías zoekt uitwisselingsorganisatie Travel Active nog een enthousiast gastgezin die hem een warm thuis kan bieden tot de zomervakantie 2022.

Matías doet mee aan het uitwisselingsprogramma High School Holland van Travel Active. Het High School Holland programma van Travel Active biedt buitenlandse scholieren de kans écht onderdeel uit te maken van de Nederlandse cultuur door ze een thuis te bieden bij een Nederlands gezin en ze hier naar een middelbare school te laten gaan.

Een culturele uitwisseling is niet alleen een avontuur voor de buitenlandse scholier. Ook het gastgezin leert over de cultuur en inzichten die een buitenlandse scholier meebrengt! Zeker in tijden waarin wij minder kunnen reizen, biedt een cultureel uitwisselingsprogramma een unieke kans om toch andere culturen, tradities en talen te ontdekken.

Matías is 16 jaar, komt uit Mexico en gaat in Nederland tweetalig onderwijs volgen. De sportieve jongen zit nooit stil. “Ik kijk ernaar uit om jullie te ontmoeten, om te zien wat we gemeen hebben en hoe jullie leven. Ik hoop dat we leuke dingen kunnen doen en een mooi jaar samen hebben!” Naast voetballen, hardlopen en basketballen, tekent Matías graag en houdt hij van gitaar spelen. Leer Matías beter kennen! Bekijk zijn profiel op de website van Travel Active.