In het dorp is er aandacht voor kunst en cultuur. Hieronder een overzicht.

The Window
In het overdekte winkelcentrum van Zuidland zit galerie/atelier The Window. Hier worden regelmatig exposities gehouden van wisselende kunstenaars uit binnen- en buitenland die onder andere schilderijen, keramiek en glaskunst ten toon stellen. Voor meer informatie neem een kijkje op de site http://www.thewindow.gallery/


Houtkunstenaar Evert Peelen
Aan Harregatplein 5e te Zuidland is het atelier van Evert Peelen inhout v.o.f. Hier wordt alles in, uit en van hout gemaakt, ook in opdracht. Evert draait, hakt, houwt, snijdt en bouwt in allerlei soorten hout. Zelfs “afval” hout krijgt bij hem speciale aandacht. Gedraaide schalen, vazen en potten komen niet alleen apart, maar ook verwerkt in Everts objecten voor. Deze staan voor welvaart. Evert vertelt een verhaal in hout. Dat verhaal is relativerend, humoristisch en dan weer confronterend.

Wabi Sabi (= de leer van ’t vergankelijke) oftewel ’t perfecte van ’t imperfecte speelt in Everts draaiwerk, zijn objecten en sculpturen een grote rol. Zo zijn bepaalde voorwerpen expres niet perfect, mogen zelfs niet perfect zijn. De wereld kent zijn scheuren en zijn barsten. In zijn objecten kunt u verder diverse terugkoppelingen naar zijn varen zien b.v. in ‘Zeekoorts’, ‘Zeeslag’, ‘Houtje-touwtje’ en ‘Made in Holland’.

Voor meer informatie zie www.evertinhout.nl.

Deel dit bericht
  • 56
    Gedeeld