In het dorp is er aandacht voor kunst en cultuur. Hieronder een overzicht.

Houtkunstenaar Evert Peelen
Aan Harregatplein 5e te Zuidland is het atelier van Evert Peelen inhout v.o.f. Hier wordt alles in, uit en van hout gemaakt, ook in opdracht. Evert draait, hakt, houwt, snijdt en bouwt in allerlei soorten hout. Zelfs “afval” hout krijgt bij hem speciale aandacht. Gedraaide schalen, vazen en potten komen niet alleen apart, maar ook verwerkt in Everts objecten voor. Deze staan voor welvaart. Evert vertelt een verhaal in hout. Dat verhaal is relativerend, humoristisch en dan weer confronterend.

Wabi Sabi (= de leer van ’t vergankelijke) oftewel ’t perfecte van ’t imperfecte speelt in Everts draaiwerk, zijn objecten en sculpturen een grote rol. Zo zijn bepaalde voorwerpen expres niet perfect, mogen zelfs niet perfect zijn. De wereld kent zijn scheuren en zijn barsten. In zijn objecten kunt u verder diverse terugkoppelingen naar zijn varen zien b.v. in ‘Zeekoorts’, ‘Zeeslag’, ‘Houtje-touwtje’ en ‘Made in Holland’.

Voor meer informatie zie www.evertinhout.nl.

Adresgegevens: Harregatplein 5E Zuidland
Telefoonnummer: 0181-315754 / 06 22 77 6943


Creajuud
Schilderen, gedichten schrijven en beeldhouwen; het zijn voor Judith de Jongh uit Zuidland manieren om haar gevoel vorm te geven en te verkennen. Over het alledaagse, het ongewone, de liefde en het verdriet; over haar geliefden, kinderen en de mensen en gebeurtenissen om haar heen. Soms luchtig of met een glimlach maar ook wel eens wat zwaarder op de hand en met een traan. Heeft u interesse neem dan contact op via telefoonnummer 06 41449673 of stuur een e-mail naar info@creajuud.nl

Voor meer informatie zie www.creajuud.nl.

Creajuud


Yolanda ten Pas
Aan de Beeldsweg 6a-k in Zuidland is keramiek te bewonderen van Yolanda ten Pas uit Zuidland. In 2012 heeft Yolanda ten Pas de opleiding tot keramist op de Stichting Bevordering Beroepsopleidingen Gouda (SBB) succesvol afgerond. In 2014/15 heeft zij de vervolg opleiding “extra leerjaar handvormen” gevolgd bij Mieke de Groot omdat ze haar technische vaardigheden wilde perfectioneren, met name het afwerken van de huid. Yolanda heeft van strakke, geometrische vormen. Ze geniet van het “knippen en plakken” van de klei, maar meer nog van het afwerken van de huid. Mede doordat ieder object een eigen handtekening krijgt, wordt ieder object uniek.

Adresgegevens: Beeldsweg 6a-k, Zuidland
Telefoonnummer: 06-45 60 4315

Yolanda ten Pas keramiek

Karin Keizer Art
Aan de Kerkweg 18 in Zuidland woont Karin Keizer. Zij is autodidact en tekent realistisch met pastelpotloden en kleurpotloden van hoge kleurechte kwaliteit. Dit doet zij ook in opdracht, bijvoorbeeld van uw huisdier. De werken van haar zijn te zien op Facebook en Instagram onder de naam Karin Keizer Art. Neem gerust contact op via sociale media of stuur een e-mail naar info@karinkeizerart.nl.

Voor meer informatie zie www.karinkeizerart.nl.

Adresgegevens: Kerkweg 18, Zuidland
E-mail: info@karinkeizerart.nl

Karin Keizer Art Zuidland

Deel dit bericht