Sinds kort is er een crowdfundingsactie gestart om de fundering van molen De Arend in Zuidland te kunnen herstellen. De reden voor een nieuwe fundering is dat de molen op een kleidijk staat en niet onderheid is. Dit leidt er toe dat door het bewegen van de molen tijdens het draaien de molen heel langzaam ongelijk zakt. Het is belangrijk dat er een goede fundering onder de molen komt om verdere verzakking te voorkomen en dus de molen te stabiliseren.

Wanneer er geld uit subsidies komt is dit niet voldoende om de volledige kosten van een fundering te dekken. Er moet nog 75.000 euro zelf worden ingezameld. Om dit geld bij elkaar te verzamelen is de molen een crowdfundingsactie gestart. Op de website van De Arend is de actuele stand te zien, momenteel is er 5% van het totale bedrag ingezameld. Maar er is nog meer nodig, kijk zelf voor de doneerknop op de website van de molen of ga direct naar de wervingspagina van het molenfonds om met één druk op de knop een geldbedrag over te maken.

Deel dit bericht

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet worden vrijgegeven. Verplichte velden zijn gemarkeerd (*).

16 − 7 =